latinica  ћирилица
15/01/2020 |  13:07 | Аутор: СРНА

Борисов честитао Тегелтији именовање и позвао га у посјету Софији

Предсједник Владе Бугарске Бојко Борисов упутио је најсрдачније честитке Зорану Тегелтији поводом именовања за предсједавајућег Савјета министара и упутио му званичан позив да посјети Бугарску.

- Увјерен сам да ће Вашим личним доприносом и дугогодишњим професионалним искуством БиХ остварити напредак који ће испунити велика очекивања грађана за социјалне и економске реформе и учинити владавину права и борбу против корупције главним политичким приоритетима у земљи - истакао је Борисов у честитки.

Бугарски премијер навео је да ће, у оквиру предсједавања Берлинским процесом 2020. године, Бугарска наставити да пружа подршку БиХ до њеног потпуног интегрисања у ЕУ и до претварања Балкана у мирни и просперитетни регион, сазнаје Срна у Савјету министара.

- Користим ову прилику да изразим задовољство активним политичким дијалогом посљедњих година, како на билатералном, тако и на мултилатералном нивоу - поручио је Борисов.

Он је Тегелтији упутио званичан позив да посјети Бугарску, изражавајући увјерење да ће та посјета надоградити традиционално добре односе Бугарске и БиХ и бити солидан темељ за повећање потенцијала развоја контаката између двију земаља и њихово продубљивање у различитим областима од заједничког интереса.