latinica  ћирилица
15/01/2020 |  19:00 ⇒ 19:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Најбољи тенисери сакупили пет милиона за Аустралију (ФОТО/ВИДЕО)

Највеће тениске звезде, међу којима је био и Новак Ђоковић, учествовале су на егзибиционом спектаклу на "Род Лејвер" арени у Мелбурну. Пред почетак првог гренд слема у сезони Аустралијан опена, тениске звијезде покушавају да прикупе помоћ за жртве пожара у Аустралији.
Тенисери (фото: krstarica.com) -
Тенисери (фото: krstarica.com)

Новак Ђоковић, Рафаел Надал, Роџер Федерер, Серена Вилијамс и Каролина Вознијацки били су највеће звијезде међу тенисерима које у Мелбурну покушале да прикупе помоћ угроженима у девастирајућим пожарима који су опустошили Аустралију и то на начин на који то најбоље раде – играјући тенис.

Егзибициони спектакл на "Род Лејвер" арени у Мелбурну привукао је пажњу тениског свијета, а на крају, иако резултат никако није био у првом плану, Тим Серена (Вилијамс) био је бољи од Тима Каролина (Вознијацки).

Новак је у дублу са Рафом одиграо меч против Циципаса и Зверева, а искуство је изашло као побједник у дуелу са младошћу.

Посљедњи меч одиграли су Роџер Федерер и Ник Кирјос, а Швајцарац је славио у тај-брејку јединог сета са 8:6.

На егзибиционом турниру учествовали су и Наоми Осака, Доминик Тим, Петра Квитова и Коко Гоф, а осим врхунског тениса публици је приређена и врхунска забава.

- Било је ово врло емотивно за мене, нарочито када сам био код куће у Канбери. Нисам чак могао да изађем из куће напоље. Зато сам изузетно срећан што су Роџер, Новак и Рафа подржали ово. Свијет постаје све свјеснији шта се овдје дешава и радимо шта је у нашој моћи да ово пребродимо заједно - рекао је Кирјос.