latinica  ћирилица
16/01/2020 |  11:42 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Божовић остаје кандидат

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је данас да је именовање Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице скинуто са дневног реда данашње сједнице Представничког дома ПС БиХ због консултација СНСД-а и СДА, али да он и даље остаје његов приједлог за ову функцију.

- У оквиру већине у Представничком дому затражене су додатне консултације о дневном реду и било је јасно да нема довољно гласова за избор Божовића па сам ту тачку повукао - рекао је Тегелтија.

Он је додао да СДА нема ниједну примједбу за Божовића, већ да је у питању "више отворених питања између ове странке и СНСД-а.

- Има више питања која су отворена изнеђу СДА и СНСД. Не очекује се ништа да Савјет министра уради - оцијенио је Тегелтија.

Он је навео да Савјет министара несметано ради, да не постоје никакве блокаде и да политичке партије нису ништа захтијевале од њега или чланова Савјета.

- Надам се да ће све консултације бити завршене до 4. фебруара и очекујем да на тој сједници Божовић буде именован -рекао је Тегелтија.

Повезане вијести:

Именовање Божовића скинуто са дневног реда сједнице Представничког дома