latinica  ћирилица
16/01/2020 |  13:01 | Аутор: СРНА

Душица и Гојко поносни родитељи шест синова

Брачни пар Душица и Гојко Макера из Љубиња постали су родитељи по шести пут, а радост у њихов дом донио је шести син - коме су дали име Милидраг.
Љубиње - породица Макера - Фото: СРНА
Љубиње - породица МакераФото: СРНА

Осим најмлађег Милидрага, Душица и Гојко родитељи су још пет дјечака: Милана /15/, Милоша /14/, Миљана /12/, Милије /9/ и Михаила /7/ који су најмлађег брата прихватили са одушевљењем, као најљепши божићни дар.

Мајка Душица истиче да су она и супруг Гојко планирали велику породицу када су започели заједнички живот прије 15 година и признаје да је одувијек маштала да има мушку дјецу.

Душица каже да је велика обавеза имати велику породицу, али истиче да јој ништа не пада тешко кад погледа синове за које каже да су добри и вриједни дјечаци.

- Заиста добри, помажу ми у кући, брижни су и одговорни. Одлични су ученици. Осим школских обавеза, они имају и бројне ваннаставне активности, самостални су и поносна сам на њих - наводи Душица.

У њиховој породици запослен је само супруг Гојко, који ради као ауто-превозник па је често одсутан од куће, а троје дјеце остварује право на дјечији додатак.

Душица каже да она и супруг самостално издржавају породицу и да никада нису тражили помоћ од локалне власти, иако је институционална подршка увијек добродошла.

Дјецу су, напомиње Душица, рађали из љубави и велике жеље за породицом па су спремни и да вриједно раде и боре се за њих.

- Ми смо стварно срећни и задовољни са момцима. Боримо се колико можемо, али уживамо и дивно нам је - наглашава Душица.

Уз међусобну подршку и слогу која влада у њиховом дому, супруг и она успјешно одолијевају изазовима које свакодневница доноси а својим дјечацима пружају много љубави, сигуран и топао дом.