latinica  ћирилица
16/01/2020 |  13:45 | Аутор: СРНА

Бурсаћ: Непотребно одгађање потврђивања Божовића

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ оцијенила је као непотребно одуговлачење инсистирање СДА да се одгоди потврђивање именовања Млађена Божовића за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.
Сњежана Бурсаћ Новаковић - Фото: РТРС
Сњежана Бурсаћ НоваковићФото: РТРС

Истичући да се за СНСД договор о формирању заједничких органа односи на тај ниво власти, Бурсаћева је рекла да сви остали договори треба да се одвијају на нивоима за које се односе.

Она је додала да је СНСД става да треба испоштовати међустраначки договор о спровођењу изборних резултата постигнут прошле године.

- Ми још разговарамо о коначном конституисању Савјета министара и мислим да тај ниво конституисања власти треба да подлијеже договореним принципима - констатовала је Бурсаћева и поручила да СНСД није спреман за трговину мјестима у власти.

Посланичку иницијативу Саше Магазиновића из СДП-а да се службена возила обиљеже посебним наљепницама, она је назвала класичном опозиционом иницијативом која нагиње популизму.

- Струка мора дати своје мишљење, имајући у виду да значајан дио тих возила користе лица која имају прописану заштиту -  истакла је Бурсаћева и најавила да ће посланици СНСД-а у Представничком дому поштовати стручни став надлежног министарства.