latinica  ћирилица
16/01/2020 |  15:14 | Аутор: СРНА

Нешић: Комплетна репрезентација Српске стоји иза кандидата ДНС-а

Посланик ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ Ненад Нешић оцијенио је данас да комплетна репрезентација из Републике Српске, која представља парламентарну већину у Парламентраној скупштини БиХ, стоји иза кандидата ДНС-а Млађена Божовића за позицију министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.
Ненад Нешић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Ненад Нешић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Коментаришући скидање тачке о потврђивању именовања Божовића за министра са дневног реда данашње сједнице Представничког дома, Нешић је новинарима у Сарајеву рекао да је јутрос о томе разговарао са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом.

- У име ДНС-а сам јутрос упутио допис и затражио скидање са дневног реда сједнице Представничког дома тачку избор и именовање Божовића док се не обаве додатне консултације. Надам се да сада имамо довољно времена, с обзиром на то да је наредна сједница предвиђена за 4. фебруар, те да у том периоду разријешимо све недоумице у вези са именовањем министра - рекао је Нешић.

Према његовим ријечима, очигледно је да више не постоје персонални, већ неки други проблеми на које одговор треба да дају они који коче именовање министра.

Кад је ријеч о односима странака из Републике Српске које чине већину у парламенту БиХ, Нешић је нагласио да не види никакве лоше намјере СНСД-а према ДНС-у.

- Јуче сам био са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком, који ме је потпуно увјерио да они стоје иза нашег каднидата Божовића. Ако сте пажљиво слушали, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија је рекао да Божовић остаје кандидат - додао је Нешић.

Он је рекао да је СНСД водећа странка у коалицији из Републике Српске, те да као таква преговара са партнерима из Федерације БиХ.

- Мене нико није звао на разговоре, уколико то учини, ми ћемо се свакако одазвати. Једва чекам да чујем у чему је проблем - истакао је Нешић.