latinica  ћирилица
16/01/2020 |  16:19 ⇒ 20:45 | Аутор: СРНА

Савићева предала акредитиве краљу Фелипеу Шестом

Амбасадор БиХ у Шпанији Данка Савић предала је данас акредитиве шпанском краљу Фелипеу Шестом, те изразила намјеру да у наредном периоду допринесе даљем развоју односа двије земље, посебно када је у питању економска сарадња.
Данка Савић  и краљ Фелипе Шести (Фото: МИП) -
Данка Савић и краљ Фелипе Шести (Фото: МИП)

Савићева је у краљевској палати у Мадриду пренијела шпанском краљу поздраве Предсједништва БиХ, те изразила захвалност за дугогодишњу континуирану подршку коју Шпанија пружа БиХ не само на хуманитарном, војном и економском плану, него и у процесу европских и евроатлантских интеграција.

Шпански краљ је током разговора посебну пажњу посветио европским и евроатлантским интеграцијама, показујући да добро познаје прилике и изазове са којим се суочава БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

Он је истакао да је на властима БиХ да испуне тражене услове и да ће од Шпаније увијек у том процесу имати подршку.

Краљ Фелипе Шести је изразио наду да ће нови састав Европске комисије допринијети да се, упркос постојећим изазовима, најбоље афирмише даљи процес проширења ЕУ.

Он је истакао значај искуства које су стекле шпанске снаге које су у БиХ учествовале у више мисија око 20 година, те нагласио да је тако дуго присуство створило чврсте емотивне и пријатељске везе између двије земље.

Шпански краљ поменуо је Мостар, у којем је његов отац Хуан Карлос 2012. године отворио Шпански трг.

Он је изразио захвалност БиХ за разумијевање и подршку коју пружа Шпанији у вези са питањем Каталоније, те пожелио Савићевој успјешан мандат.