latinica  ћирилица
17/01/2020 |  10:25 | Аутор: СРНА

Пашалић на Сајму хране у Берлину

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић и савјетни министра Гордана Роквић присуствовали су свечаном отварању 85. "Зелене седмице" у Берлину, једног од највећих сајмова хране у свијету.
Берлин - Пашалић "Зелена седмица" - Фото: СРНА
Берлин - Пашалић "Зелена седмица"Фото: СРНА

Партнер земља овогодишњег сајма је Хрватска.

Министар Пашалић је присуствовао пријему за министре земаља Југоисточне Европе који је организовала министар за пољопривреду Њемачке Јулиа Клокнер.

У оквиру пријема Клокнерова и Европски комесар за пољопривреду Јанус Војциецовски су организовали одвојени полусатни пријем за представнике земаља Западног Балкана, речено је Срни у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Пашалић борави у тродневној посјети Берлину у оквиру које ће учествовати на 12. Глобалном форуму хране и пољопривреде којем ће присуствовати око 70 министара пољопривреде из цијелог свијета.

Централни скуп министара пољопривреде у Берлину биће одржан сутра од 9.00 до 13.30 часова, саопштено је раније из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Након тога, Пашалић ће присуствовати округлом столу посвећеном ИПАРД програму који организују њемачко Министарство пољопривреде и хране и Радна група за регионални рурални развој за Југоисточну Европу.