latinica  ћирилица
17/01/2020 |  11:19 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Kомпанија "Елвако метпро" успјешно послује на тржишту ЕУ

Kомпанија "Елвако метпро" из Бијељине недавно је сертификована према ИСО стандардима у области варења ИСО 1.090 и ИСО 3.834, који им омогућавају пословање за ЕУ тржиште.

Ова фирма је наставила традицију дугу више од 40 година, коју је у области металске индустрије у Семберији успоставила некадашња фабрика Елвако.

Нови сертификати у области варења покривају широку област у металској индустрији, контролу квалитета и испуњавање захтјева које намеће ЕУ.

- То су стандарди који говоре о заваривању грађевинских конструкција и посуда под притиском - наводи Душан Штрбац, инжињер у Kомпанији "Елвако метпро".

Нову годину су у овој компанији започели добрим вијестима, задовољни су пословањем и у претходној години у којој су за њемачког купца испоручили 80 контејнера и имају отворене пројекте за ову годину.

- Тренутно се бавимо производњом мултифункционалних контејнера од 20 стопа - додао је Штрбац.

Kомпанија постоји три године, а тренутно имају 90 запослених. У прошлој години су осим производње контејнера за њемачко тржиште испоручили и челичну макету авиона "Ербас 350".

- У њиховом стручном термину "ватрогасна лутка" се користи за ватрогасне вјежбе. Предали смо и понуду за израду новог авиона, очекујемо тај посао и надамо се да ћемо имати још успјешнију годину - рекла је Лана Милошевић, менаџер у Kомпанији "Елвако метпро".

Ова фирма је наставила традицију дугу више од четири деценије, коју је у области металске индустрије у Семберији започела некадашња фабрика "Елвако" 1974 године.