latinica  ћирилица
17/01/2020 |  13:34 ⇒ 13:39 | Аутор: РТРС

Љубојевић: Тривићева и Станивуковић ките се "туђим перјем"

Посланици ПДП-а Јелена Тривић и Драшко Станивуковић похвалили су се јуче да су они заслужни за изградњу канализације у бањалучком насељу Ада, иако је рјешење овог проблема, у стварности покренуто још прије двије године, изјавила је Ања Љубојевић, члан Градског одбора СНСД-а.
Ања Љубојевић (фото:banjaluka.net) -
Ања Љубојевић (фото:banjaluka.net)

Она је истакла да на Станивуковићевом Фејсбук профилу објављено како су, захваљујући њему и Јелени Тривић, ријешено питање изградње канализације за 40-так домаћинстава у Улици Дујке Комљеновића и Вида Њежића.

Након пет мјесеци наше борбе у улицама Дујке Комљеновића и Вида Њежића средства су коначно одобрена и проблем са канализацијом и отпадним водама биће напокон ријешен.

Велико хвала посланицима Драшку Станивуковићу и Јелени Тривић који су се борили заједно са мјештанима нашег насеља – објављено је на Станивуковићевом профилу.

Као доказ, на профилу је објављена фотографија из септембра 2019. године, на којој се види Станивуковић са мјештанима ових улица.

Међутим, Љубојевићева тврди да је, према доступној документацији, истина заправо потпуно другачија и да се практично ради о обрасцу по којем ово двоје посланика свјесно обмањују грађане Бањалуке.

- У овом конкретном случају, видљива је сва беспризорност таквог понашања. Наиме, активности на изградњи канализације у ове двије улице покренуте су још 10. новембра 2017. године, кад је Градска управа потписала уговор са извођачем за израду тог пројекта. Дакле, знајући да је пројект иде у реализацију, Станивуковић је у септембру прошле године отишао у насеље и мјештанима обећао да ће добити канализацију – истиче она.

Према њеним ријечима, овакво присвајање заслуга одавно се одомаћило у бањалучком ПДП-у, те указује да је идентичан "рецепт" примјењен у више градских пројеката.

На примјер, каже Љубојевићева, активисти ПДП-а прикупљали су петицију за изградњу паркинга у Улици Ивана Горана Ковачевића у Росуљама и тиме свјесно обмањивали мјештане, знајући да је изградња тротоара заправо предвиђена програмом рада Одјељења за саобраћај и путеве.

Такође, истиче, исту ствар су урадили у случају реконструкције пјешачког надвожњак, такође у Росуљама, гдје су се фотографисали и хвалили да су они заслужни за реконструкцију, иако је, такође, и овај пројект био планиран и прије њиховог "сликања".

- Потпуно иста ствар десила се у Куљанима у септембру прошле године, кад је Станивуковић мјештанима обећао да ће ријешити проблем, иако је и прије тог обећања, изградња канализације уврштена у пројект Градске управе под називом "Вода 2" – истиче Љубојевићева.