latinica  ћирилица
17/01/2020 |  15:37 ⇒ 15:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Линта: Нема правде за српске жртве

Прошло је готово 25 година од завршетка рата, а нико од наредбодаваца и починилаца ових стравичних и свирепих злочина још није кажњен, поручио је предсједник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта, на јучерашњем обиљежавању годишњице страдања Срба у Скеланима, код Сребренице.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта је нагласио да нисмо могли да очекујемо правду у Хашком трибуналу јер се, према његовом виђењу, није радило о професионалном и непристрасном суду, већ о политичком, чији је "циљ био да суди српском народу на основу лажних митова и лажних оптужби".

- Добро нам је познато да српски народ не може да очекује правду од Суда и Тужилаштва Босне и Херцеговине, јер ни то нису непристрасне и професионалне институције, него етнички мотивисано правосуђе - навео је Линта.

Он је истакао да кажњавање свих ратних злочинаца, без обзира на националну и вјерску припадност, јесте један од предуслова помирења између народа на западном Балкану.

Код Централног споменика српским цивилима и војницима у Скеланима јуче је служен парастос за покој душа 305 настрадалих Срба из овог мјеста и околних села, које су муслиманске снаге убиле током рата у БиХ, а њих 69 настрадало је 16. јануара 1993. године.