latinica  ћирилица
17/01/2020 |  16:36 | Аутор: СРНА

Вучуровић: Уцјенама спречавају припаднике војске да учествују у литијама

Посланик Демократског фронта /ДФ/ Јован Вучуровић изјавио је да црногорски министар одбране Предраг Бошковић уцјенама покушава да спријечи припаднике Војске Црне Горе да учествују у литијама.
Јован Вучуровић - Нова српска демократија  (Фото:volimpodgoricu.me/) -
Јован Вучуровић - Нова српска демократија (Фото:volimpodgoricu.me/)

Вучуровић каже да је Бошковић данас послао поруке мржње према Српској православној цркви /СПЦ/, свештенству и православним вјерницима.

- Тиме је показао да су позиви на преговоре, који стижу из Владе само манипулација режима који се налази у једној од најтежих ситуација до сада - додао је Вучуровић.

Он тврди да Бошковић шиканира запослене у Министарству одбране и припаднике Војске Црне Горе тако што казнама, пријетњама и уцјенама данима покушава да их спријечи да учествују на литијама са својим народом.

Министар Бошковић је раније данас оцијенио да се протести у организацији Српске православне цркве користе као негација црногорског државног бића и идентитета, али и Црне Горе као независне државе.

Црногорски Закон о слободи вјероисповијести, који је усвојен 27. децембра, предвиђа да држава постаје власник свих вјерских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.