latinica  ћирилица
17/01/2020 |  19:55 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Вишковић помаже социјално угроженим породицама у Српској

Једанаесточланој породици Ђуричић из Велике Сочанице код Дервенте уручена је новчана помоћ премијера Републике Српске Радована Вишковића. Ово је само једна од породица у Републици Српској којима је уручена помоћ поводом новогодшњих и божићних празника.

За најмлађе пакетићи, којима се увијек обрадују, а за Владимира, оца вишечлане породице, рјешење о једнократној новчаној помоћи. У вријеме док им се реновира кућа у Великој Сочаници свака марка пријеко је потребна.

- Добио сам рјешење о уплати 3.000 марака, захваљујем се. Све претежно иде за изградњу куће, то ми је најнеопходније, тако да све што буде уплаћено иде горе - изјавио је Владимир Ђуричић.

Ђуричићи су живјели у неусловној кући, без струје, воде и купатила. Прича о породици у којој одраста осморо, а прије 15-так дана рођено је и девето дијете, дотакла је многе добре људе који су одлучили да помогну. Општина је преузела посао на себе, укључили су се и највиши званичници Републике Српске, па ће нови дом за вишечлану породицу ускоро бити реновиран и усељив.

- Завршили смо доњи дио куће, ригипс је полијепљен, сад радимо керамику, ригипс полијепљен на спрату. Кров је урађен, сад су радови при крају - рекао је Ђуричић.

Док чекају да се заврше радови, Ђуричићи бораве у бакином стану у Дервенти. Једва чекају да се врате кући.

- Радујемо се, пуно нам то значи да пређемо. Дјеци је овдје досадно, нису научили у затвореном простору, а и мени је исто досадило - рекла је мајка Гордана Ђуричић.

Празнике у новом, условнијем дому дочекала је и породица самохраног оца Душка Стојановића из Шешлија код Добоја, који води бригу о два сина. За куповину куће премијер Српске Радован Вишковић обезбиједио им је 20.000 марака. Новчана помоћ и пакетићи обрадовали су и седмочлану породицу Ћеранић из Соколовића код Сокоца. Поводом празника премијер Српске помогао је и другим социјално угроженим породицама и самохраним мајкама са болесном дјецом. Донио је 26 рјешења од по 500 марака у виду једнократне новчане помоћи.