latinica  ћирилица
18/01/2020 |  21:03 ⇒ 21:04 | Аутор: Б92

Партизан убједљив против ФМП-а

Кошаркаши Партизана савладали су ФМП у Железнику резултатом 87:57 у утакмици 16. кола АБА лиге.

Утакмица је почела прилично споро, а на прве поене смо морали да чекамо скоро па три цијела минута, да би два коша у низу постигао Стефан Јанковић.

ФМП је испрва добро одговорио преко Ђорђевића, да би услиједила "црна серија", што Партизан извандредно користи како би се одлијепио, на крилима тројке Корија Волдена.

Ова утакмица ће остати посебна по рекорду Новице Величковића. Он је уласком у игру у 7. минуту прве четвртине постао кошаркаш са највише наступа у дресу Партизана у историји са 472 наступа.

Управо смо поенима Новице Величковића и завршили прву дионицу, на семафору је писало 18:6 у корист црно-бијелих, а онда је на ред дошла "ненормална" друга четвртина.

ФМП–у је јако дуго требало да дође до двоцифреног броја поена, за то вријеме је у АБА лиги дебитовао и Џејмс Мекаду и Партизан увећавао своју предност послије његових закуцавања, па је све личило на катастрофу.

Ипак, домаћин је успио да направи своју серију да приђе на свега три поена заостатка и да унесе мало драме. Тада се Партизан ипак пробудио и преко Мозлија, Волдена, Бирчевића и Пејџа успева да врати високу разлику и да на полувријеме оде са 36:21.

Друго полувријеме почело је неспортском личном грешком за Корија Волдена из које је ФМП постигао само поен, па је Партизан без већих проблема успио да одржи двоцифрену предност.

После комбинације Томаса и Јанковића, услиједила је тројка Маркуса Пејџа и тада је већ било кристално јасно да ће ФМП–у бити потребно чудо како би избјегао пораз на свом паркету од лидера АБА лиге.

У посљедњем кварталу, Партизан је само одрађивао посао и потпуно заслужено уписао 13. побједу у 16 мечева АБА лиге, што значи да су црно-бијели и даље првопласирани.

Са 14 поена најефикаснији је био Бирчевић, пратили су га Јанковић и Волден са 13, који је имао и 10 скокова док је Маркус Пејџ постигао 11 поена. На другој страни, такође 14 поена имао је Ђорђевић, Пот је додао 9, а по 8 имали су Ускоковић и Улубај.