latinica  ћирилица
19/01/2020 |  14:22 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

У понедјељак облачно и суво

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и суво, уз слабо провијавање снијега на планинама.

Ујутру и прије подне преовладаваће облачно и суво, а слаб снијег могућ је једино у вишим предјелима Крајине и на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се смањење облачности и суво вријеме, док ће на југу бити претежно сунчано.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар.

Јутарња температура од минус шест до минус један, на планинама и висоравнима око минус девет, на југу Херцеговине око један степен, а највиша дневна од минус три до два, на југу до седам, у вишим предјелима од минус пет степени Целзијусових.

Хладно и без падавина биће у уторак, 21. јануара, када се током дана очекују дужи сунчани периоди. Највиша дневна температура од три до осам, на југу до 10, а у вишим предјелима од минус један степен.

Пораст дневне температуре ваздуха очекује се у сриједу, 22. јануара, када ће бити сунчано уз малу дневну облачност. Највиша температура од шест до 11, на југу до 13 степени.

Слично вријеме задржаће се и 23. јануара када ће највиша температура ваздуха бити од пет до 10, на југу до 14, а у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је било претежно облачно са слабим снијегом у већини подручја, а у Херцеговини умјерено до претежно облачно.