latinica  ћирилица
20/01/2020 |  12:14 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

На подручју Билеће заплијењене цигарете вриједности око 9.000 КМ

Припадници Јединице граничне полиције Требиње спријечили су незаконит промет 1.950 кутија разних врста цигарета без акцизних маркица, вриједности око 9.000 КМ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да су цигарете откривене на подручју Билеће у возилу "голф" којим је управљао држављанин БиХ чији су иницијали Ж.В. /38/.

Цигарете пронађене у оквиру оперативне акције "Бастион" и други доказни материјали су привремено одузети, а против Ж.В. Тужилаштву БиХ биће достављен извјештај.

На аеродрому Тузла 17. јануара ухапшено је троје држављана Турске након што су приликом граничних провјера дали на увид и покушали изаћи из БиХ с кривотвореним путним исправама Израела.

Прегледом пртљага, на другој линији граничних провјера, припадници Граничне полиције нашли су оригиналне документе на основу којих је утврђено да је ријеч о држављанима Турске. Контролисани су на лету за Фридрихсхафен.

Кривотворени документи су привремено одузети, а против осумњичених биће достављен извјештај за почињење кривичног дјела кривотворење исправе. Држављани Турске предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ.

На аеродрому Сарајево јуче су припадници Граничне полиције БиХ лишили слободе лице чији су иницијали А.А. /41/ јер га потражује Суд БиХ због организованог криминала трговине дрогама.

Држављанин БиХ контролисан је на лету из Загреба и предат службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Истог дана на аеродрому у Бањалуци, на лету из Берлина, приликом граничних провјера за лице С.С. /44/ установљено је да га потражује Општински суд у Бихаћу због кривичног дјела превара. Држављанин БиХ предат је службеницима Судске полиције Бихаћ.

На уласку у БиХ на граничном прелазу Хум јуче је ухапшен држављанин БиХ И.Ш. /39/ јер га потражује Општински суд у Великој Кладуши због кривичног дјела тешка крађа и он је предат службеницима Одјељења судске полиције судова у Босанско-подрињском кантону.

На граничном прелазу Брод слободе је лишена жена чији су иницијали М.Ч. /66/, након што је утврђено да је потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела обмана при добијању кредита или других погодности.

Ухапшена жена је предата службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.