latinica  ћирилица
20/01/2020 |  18:00 ⇒ 18:04 | Аутор: РТС

Вучић: Очекујем размјену аргумената са Тачијем (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је да ће сутра са предсједником самопроглашеног Косова Хашимом Тачијем учествовати на политичком панелу у оквиру Свјетског економског форума у Давосу, додавши да очекује размјену аргумената, али и цивилизован тон.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Упитан шта очекује од тог сусрета, Вучић каже да ће то бити занимљив сусрет, као и да ће бити много лидера из Европе и свијета.

Вучић напомиње да је Тачи и даље "легални предсједник привремених институција у Приштини".

- Видјећемо шта ће да каже, а ја ћу и даље да заступам интересе Србије - додао је Вучић.

- Очекујем размјену аргумената, која неће бити једноставна, нити лака, али вјерујем да ћемо у цивилизованом тону то моћи да обавимо - рекао је Вучић.

Додао је да ће бити око 20 учесника на том панелу, који ће сутра бити једна од најпосјећенијих и најважнијих за све из Југоисточне Европе.

      View this post on Instagram

"Ovde u Davosu imamo priliku da govorimo o našem investicionom ambijentu, o rezultatima koje smo postigli, o jednoj od najviših stopa rasta u celoj Evropi i da pozovemo privrednike da investiraju u Srbiju, da popravimo standard i kvalitet života naših građana i da vidimo šta su sledeći potezi koje moramo da uradimo. Za Srbiju je veoma važno da budemo prisutni ovde u Davosu i da budemo dobro predstavljeni. - Predsednik Vučić i Ursula fon der Lajen, predsednica EK, pred ceremoniju zvaničnog otvaranja ovogodišnjeg @worldeconomicforum u Davosu. #WEF2020

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 20, 2020 at 8:53am PST

Предсједник Србије рекао је да је Давос одлично мјесто гдје за кратко вријеме може много да се чује, да се остваре важни контакти у корист Србије.

- За Србију је веома важно да будемо у Давосу и да будемо добро представљени - рекао је он.

Вучић је подсјетио да је ово шеста година да се Србија земља представља на највећем економском форуму на свијету.

Истакао је да је то веома значајно за побољшање позиције Србије, уз разговоре са привредницима, које позива да инвестирају у Србију.

- Сада имамо прилику да говоримо о инвестиционом амбијенту и да позовемо људе да наставе да инвестирају у Србији - рекао је Вучић.

Додао је да ће говорити на два важна панела, једном економском, и другом, чисто политичком.

- Говорићу о томе како видим будућност западног Балкана, "малом Шенгену" економској сарадњи и другим проблемима - навео је он.

Вучић је раније данас написао на Инстаграму да су "Американци заузели цијели Давос" и да је српска делегација смјештена у Клостерс, двадесетак километара од конгресног центра.

      View this post on Instagram

Šestu godinu za redom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju. Amerikanci zauzeli ceo Davos, mi smo smešteni u Klostersu, dvadesetak kilometara od kongresnog centra #WEF2020

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 20, 2020 at 4:19am PST