latinica  ћирилица
21/01/2020 |  07:58 | Аутор: СРНА

Коловози влажни, могућа поледица

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ влажни су коловози, а, због ниске температуре ваздуха, могућа је поледица, посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично је смањена видљивост због магле, а на дионицама у усјецима и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путном правцу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејоу Старог Угљевика, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ активне су получасовне обуставе саобраћаја у времену од 7.00 до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека, гдје се врши санација.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел "Врандук", током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен је саобраћај кроз тунел.

Због актуелних радова спорије се саобраћај одвија и на магистралном путу Ланиште-Кључ.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.