latinica  ћирилица
21/01/2020 |  10:48 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Зворник: На прољеће реализација највећег пројекта у новијој историји града

У Зворнику ће на прољеће почети реализација највећег пројекта у новијој историји града - изградња новог блока болнице и реконструкција постојећег објекта. Вриједност пројекта је око 29 милиона марака. Влада Српске ће обезбиједити 27 милиона, а остатак новца Влада Србије и Град Зворник.

Пут од идеје до реализације није лак. Увјерили су се у то и надлежни у зворничкој Болници који су претходних мјесеци уложили много труда и времена како би прикупили потребну документацију и сагласности, испунили бројне услове и расписали међународни тендер за изградњу новог блока болнице и реконструкцију постојећег објекта.

- Осмог јануара смо добили једну званичну понуду од конзорцијума фирми, шест фирми, коју предводи ДОО "Еникон градња". Исти дан комисија је се састала и након неколико дана  смо регледали сву документацију - каже Иван Поповић, директор ЈУ Болница Зворник.

Ако Влада Републике Српске да позитивно мишљење, радови би требало да почну на прољеће, почетком нове грађевинске сезоне.

Биће изграђен нови блок болнице површине 3.300 квадрата, уређен постојећи објекат, изграђена галерија, паркинг и хелиодром.

Болница ће добити и четири нове операционе сале и опрему вриједну 17 милиона марака.

-  Од свега бих наравно издвојио да ће Болница Зворник овим пројектом добити најсавременији магнет, као и ЦТ апарат. Поред магнета и ЦТ-а добићемо и потпуно нове болничке кревете, шест ултразвучних апарата и много друге болничке опреме, као и два нова санитета - појаснио је Поповић.

Захваљујући овом пројекту значајно ће бити проширен капацитет установе у којој се годишње хоспитализује и лијечи више од 13.000 пацијената, прегледа њих више од 90.000 и која обави више од 660.000 услуга на годишњем нивоу.

Љекари ће добити знатно боље услове за рад.

-  Нисмо вјероватно ни свјесни колико ће то значити. Ова Болница у садашњем стању није намјенски грађена. Коначно ћемо имати један објекат који ће бити намјенски по свим стандардима струке - додаје Зоран Комљеновић, начелник Хируршког одјељења Болнице Зворник.

Грађане радује што ће у Зворнику бити реализован још један велики пројекат. истичу да је то требало давно урадити.

 Жеља свих у Зворнику је да радови што прије почну и да на вријеме буду завршени.

Захваљујући пројекту, Болница ће добити прилику да омогући нове услуге и економичније пословање.

Грађани ће сигурно добити квалитетнију услугу, а регија Бирач савремен објекат којим се може поносити и који ће бити на услузи свим њеним грађанима.