latinica  ћирилица
21/01/2020 |  10:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Српски ватерполисти уочи Шпаније: Добри су, али од нас зависи

Српски ватерполисти спремни су за четвртфинале Европског првенства против Шпаније и поручују да, без обзира на квалитет ривала, од њих зависи исход тог дуела.
Ватерполо (фото:Vaterpolo savez Srbije ) -
Ватерполо (фото:Vaterpolo savez Srbije )

- Снажан ривал, добро уигран, физички моћан. Пероне командује, Пинедо одлично брани, Гранадос и Мунариз квалитетни шутери. Знамо на кога да обратимо пажњу. Не очекујем пуно голова, биће као у финалу у Барселони. Треба да наметнемо наш ритам, да не уђемо у њихов. У сваком случају дерби четвртфинала, одлучиће гол или два. И они знају против кога играју - рекао је Душан Мандић у Будимпешти.

Душко Пијетловић истиче да су Шпанци уиграни и да очекује тешку утакмицу.

- Одлично се познају, махом су у једном клубу и то им олакшава посао. Баш су уиграни, али нисмо ни ми за бацање. Имамо квалитет, очекујем јако тешку утакмицу. Играли смо недавно на припремама, али тај меч ништа не значи. Увијек се тада тактизира. То није била наша игра, вријеме је да сада одиграмо најбоље што можемо - изјавио је Пијетловић.

Никола Јакшић такође сматра да све зависи од Србије.

- Увијек кажем да све зависи од нас. Добри су и очекујем тешку утакмицу. Битно је како ћемо да кренемо у одбрани. Ако буде како треба онда можемо да се надамо успјеху. Мислим да смо најбоља екипа, стојим иза тога и зато кажем да све зависи од нас. Подижемо форму и то је најважније - нагласио је Јакшић.

Сава Ранђеловић наглашава да се двије екипе одлично познају.

- Добро из познајемо, често смо играли једни против других. Заједно смо радили у Барселони. Имају одличне појединце, Перонеа и Мунариза прије свих. Морамо да нађемо рјешење за њихов висок пресинг - поручио је Ранђеловић.

Утакмица четвртфинала игра се у сриједу од 17.30 сати.

Побједник ће у полуфиналу играти против бољег из дуела Хрватске и Грчке.

Друго полуфинале чиниће Мађарска или Русија против Италије или Црне Горе.