latinica  ћирилица
21/01/2020 |  11:20 | Аутор: СРНА

Грујичић: Ускоро завршетак обнове зграда и путева, покретање љечилишта

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да је за ову годину планиран низ пројеката, међу којима завршетак вишегодишње активности на санацији и замјени кровова и фасада на стамбеним зградама у овој локалној заједници, које нису обновљене након рата.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

Ријеч је о пет стамбених зграда на којима нису обновљене фасаде и једној стамбеној згради на којој је потребно замијенити кров.

Грујичић је рекао да је у општинском буџету за ову годину предвиђено издвајање три милиона КМ за санацију и изградњу локалних путева, те обнову кровова и фасада на стамбеним зградама у Рударској улици и насељу Братова, које нису биле обухваћене пројектима санације у претходним годинама.

Осим тога, Грујичић је најавио интензивирање активности на стварању услова за покретање рада љечилишта у објекту бивше болнице у Сребреници, у којем би била кориштена љековита вода сребреничког Губера.

Он је подсјетио да је ова вода деценијама кориштена за лијечење и рехабилитацију пацијената, али је, са престанком рада бање Губер"прије 20 година, престало и организовано кориштење те воде у медицинске сврхе.

Грујичић је истакао да је формиран тим стручњака за реализацију пројекта покретања рада љечилишта и предстоји његова регистрација, те подношење захтјева Влади Републике Српске за додјелу концесионог права за кориштење воде Губера у будућем љечилишту.