latinica  ћирилица
21/01/2020 |  11:25 ⇒ 12:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Шест особа умрло у Кини од коронавируса

У Кини је до сада потврђено да је више од 200 људи заражено новим обликом коронавируса, а шест особа је преминуло.

Један случај је забележен у Јужној Кореји, а два на Тајланду, а донели су га кинески туристи из Вухана, преносе агенције.

Расте број заражених, међу њима и медицинско особље

У Кини је, према најновијим подацима, потврђен 291 случај заражених новим обликом коронавируса.

Здравствена комисија у Вухану је саопштила да је најмање 15 медицинских радника такође заражено вирусом и да је једна особа у критичном стању, објавио је Би-Би-Си.

Претпоставља се да су се заразили због контакта са пацијентима.

Како се наводи, сви су у изолацији.

Свјетска здраствена организација је саопштила да се у наредним данима очекују новорегистровани случајеви короновируса у другим деловима Кине, али и ван ње.

Амерички Национални институт за здравље ради на вакцини против короновируса.

Директор Института за алергије и инфективне болести Ентони Фаучи рекао је да ће бити потребно неколико мјесеци да се заврши прва фаза клиничких тестова и више од године да се дође до вакцине.

Кинеска национална здравствена комисија потврдила је да се нови коронавирус, који изазива упалу плућа, преноси са особе на особу и да је заразио поједине припаднике медицинског особља, пренијела је званична кинеска новинска агенција Синхуа.

Неки стручњаци кажу да вирус није толико смртоносан као други облици коронавируса, попут САРС-а, који је 2003. однио скоро 800 живота.

За сада не постоји вакцина за нови вирус.