latinica  ћирилица
21/01/2020 |  19:03 ⇒ 19:09 | Аутор: СРНА

Међународном сарадњом до бољих услова за економски раст (ФОТО)

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац информисао је данас делегацију УНДП-а да је ресорно министарство у потпуности посвећено међународној сарадњи, укључујући и сарадњу са УНДП-ом, с циљем стварања бољих услова за привредни и економски раст у БиХ.
Састанак у Сарајеву (Фото:twitter.com/UNDPBiH) -
Састанак у Сарајеву (Фото:twitter.com/UNDPBiH)

Кошарац је са делегацијом УНДП-а, предвођеном замјеником директора за Европу и централну Азију Аги Верес, разговарао о сарадњи ове агенције УН са институцијама у БиХ, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа.

Делегација је информисала Кошарца да УНДП тренутно спроводи 15 пројеката у БиХ који су у надлежности Министарства спољне трговине и економских односа.

Саговорници су констатовали да постоји висок степен сарадње, као и укључености Министарства и других нивоа власти у имплементацију УНДП-ових пројеката у области заштите животне средине, климатских промјена, те енергетске ефикасности.

Указано је и на потребу сарадње у реализацији пројеката у сегменту пољопривреде, туризма и економије.

Кошарац је нагласио да ће Министарство са аспекта своје надлежности координисати већ дефинисаним политикама и стратешким документима ентитета и Брчко дистрикта.