latinica  ћирилица
22/01/2020 |  07:16 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Србија и Шпанија за полуфинале (РТРС, 17.30)

Ватеролисти Србије играју против Шпаније, у четвртфиналу Европског првенства у Будимпешти. Сусрет који почиње од 17. 30 часова, можете пратити на програму РТРС-а.
ЕП у ватерполу 2020: Србија - Шпанија (Илустрација РТРС) -
ЕП у ватерполу 2020: Србија - Шпанија (Илустрација РТРС)

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић изјавио је да је четвртфинале увијек најнепријатнија утакмица на турниру, али да вјерује у свој тим и пласман у полуфинале Европског шампионата.

- Тако је када играју два тима са титулама. Ми прваци Европе, олимпијски шампиони, они вицешампиони Европе и свијета. Одличан тим, играју као досадан ватерполо, препун комбинација,налажења ријешења у тренутку. Велика већина их је у истом клубу што им даје много простора за уигравање. Вјерујем да смо спремни за утакмицу која је, рекао бих, најнепријатнија на читавом турниру - рекао је Савић..

Традиција је на страни Србије, никада није изгубила од Шпаније на Европским првенствима, али зато Шпанци имају три узастопне побједе, затим успјешнији су на Свјетским првенствима, тако да је јасно да Србију очекује изузетно тежак посао.

Поред дуела Србије и Шпаније који можете погледати на нашем програму од 17.30 часова, у осталим четвртфиналним мечевима састају се Хрватска - Грчка (снимак на РТРС 22.15), Италија - Црна Гора и Мађарска - Русија.