latinica  ћирилица
22/01/2020 |  08:09 ⇒ 08:10 | Аутор: СРНА

Опрез због поледице и магле

Већина путних праваца у Републици Српској и ФБиХ је проходна, поледице има посебно у вишим предјелима, као и на прилазу мостовима и тунелима, а у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због магле, указују из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, саобраћај се одвија једном траком, због санације коловоза.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измјењен је режим одвијања саобраћаја на том магистралном путу.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце данас ће бити обустављен саобраћај од 11.00 до 16.00 часова, а возила преусмјерена на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика успорено је одвијање саобраћаја, наизмјенично једном траком, због активираног клизишта.

Због радова на превоју Ланиште на путном правцу Кључ-Босански Петровац биће повремених обустава саобраћаја данас од 9.00 до 16.00 часова.

Получасовне обуставе саобраћаја уз петанестоминутно пропуштање возила, актуелне су од 7.00 до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека, гдје су у току санациони радови. Послије 16.00 часова на овој локацији саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично.

У тунелу "Врандук" на магистралном путу Зеница-Немила током дана саобраћај се одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час. Од 21.00 до 00.30 возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

Саобраћај за теретна возила и аутобусе обустављен је на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.