latinica  ћирилица
22/01/2020 |  09:24 ⇒ 09:25 | Аутор: Б92

Ђоковић: Сервис добро функционише

Новак Ђоковић је без већих проблема резервисао себи мјесто у трећем колу Аустралијан Опена.

Шампионски, како му и доликује, испустивши свега седам гемова у победи над Јапанцем Тацумом Итом, 6:1, 6:4, 6:2.

Био је то, слободно се може рећи лакши тренинг за шампиона Аустралијан Опена и почетак "мини јапанске турнеје" по турниру, пошто му је противник у наредној рунди такође тенисер из земље излазећег сунца, Јошихито Нишиока.

Током меча је било чудесно спарно, али и вјетровито. Играчи су морали да се прилагоде таквим условима.

- Било је у стилу, знам да ће бити вјетровит дан. Обожавам вјетар - насмијао се Новак на почетку обраћања медијима.

- Наравно да сам саркастичан, јер не мислим да има играча који воли да игра у таквим условима. Тако је како је. Морате то да прихватите и идете даље. Знате да ћете бити изазвани на различитим нивоима, не само од стране противника, већ и услова за игру. То је у реду. Прихватио сам то.

Први сет је био лак, али је Јапанац проиграо у другом сету.

- Меч сам почео екстремно добро, имао са 5:0 после 15 минута игре. Генерално сам задовољан својим издањем, био ми је то први сусрет са њим. Нисам га гледао како игра раније. Мој тим је урадио домаћи задатак, анализирао његову игру, припремио ме на то шта ће донијети на терен и у другом сету смо били прилично изједначени. Тада сам направио кључни брејк - каже Новак.

Задовољан је и сервисом.

- Сервис ми је у првом и другом колу функционисао изузетно добро. То је нешто на чему сам радио у паузи између сезона. То је један од приоритета на тренингу, покушавам да добијем ту предност освајањем лаких поена на први сервис. Исплатило се и на АТП купу и на два меча овдје.

Каже и то да играчи не могу да утичу на то у каквим условима ће играти.

- Не знам шта ће бити сљедеће, кажите ми ви у каквим условима ће се играти? Наравно да није пријатно играти у таквим условима, по јаком вјетру. Надам се да вријеме неће утицати на нас, посебно квалитет ваздуха у Мелбурну. Чуо сам да ће у четвртак бити и кише. Надам се да ће то још помоћи да се прочисти ваздух. Данас је било другачије него ранијих дана, али тек је друго коло. Морам да наставим, осјећам се самоуверено кад играм у Аустралији, историја мојих резултата овдје је импресивна - закључио је Новак.

Повезане вијести:

АО: Ђоковић експресно до трећег кола! (ВИДЕО)