latinica  ћирилица
22/01/2020 |  14:06 ⇒ 14:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Саного: Желим титулу и да наставим да побјеђујем Партизан

Нови фудбалер Црвене звезде Секу Саного рекао је данас на промоцији да је на Маракану дошао како би освајао трофеје и да му је жеља да побиједи Партизан у "вјечитом дербију".
Секу Саного (Фото: FK Crvena zvezda) -
Секу Саного (Фото: FK Crvena zvezda)

- Срећан сам што сам овдје. Надам се да ћемо урадити доста лијепих ствари, као и да остваримо побједу у дербију што је највећа утакмица у Србији. Имао сам прилике да играм против Партизана, побиједио сам их када сам играо у Јанг Бојсу и надам се да ће се тако наставити и у Звезди. Мислим да је приоритет, поред освајајња титуле и пласман у Лигу шампиона - рекао је Саного на промоцији у Медија центру на стадиону "Рајко Митић".

Саного ће наредних годину дана у Црвеној звезди играти као позајмљени играч саудијског Ал Итихада, а задужио је дрес са бројем 35, који је у Звезди некада носио Сегундо Кастиљо.

- Велика ми је част да преузмем број тог играча. Надам се да ћу играти на истом нивоу, ако не и боље. За мене је 35 значајан број, јер је заправо пет мој срећан број и надам се да ће ми помоћи да урадим лијепе ствари. Надам се да ћу оправдати то што сам узео Кастиљов број - изјавио је Саного.

Спортски директор Митар Мркела изјавио је да је везни фудбалер из Обале Слоноваче профил играча каквог је желио тренер црвено-бијелих Дејан Станковић.

- Дуго је играо у Швајцарској у клубовима попут Туна, Лозане, а најбоље партије пружио је у Јанг Бојсу у којем је провео пет година. Тамо је у сезони 2018/19 играо и Лигу шампиона. Саного је профил играча какав смо дуго тражили. Очекујем да да од њега добијемо снагу, скок игру на средини терена, агресивност, а посебно мирноћу у игри и добар пас. Надам се да ће се брзо адаптирати и спремити, пошто касни са припремама 15 дана у односу на наше играче. Вјерујем и да ће пружити одличне партије у Црвеној звезди - рекао је Мркела.