latinica  ћирилица
23/01/2020 |  13:17 ⇒ 13:20 | Аутор: РТРС

"Дани зиме на Козари" 1. и 2. фебруара (ФОТО)

Четрнаеста привредно-туристичка манифестација "Дани зиме на Козари" ове године одржаће се 01. и 02. фебруара 2020. године на планини Козари.
Планина Козара (Фото: Facebook/Nacionalni park Kozara) -
Планина Козара (Фото: Facebook/Nacionalni park Kozara)

Организатори манифестације су град Приједор, Туристичка организација града Приједора и Национални парк "Козара", а суорганизатори су туристичке организације општина Градишка, Козарска Дубица и Нови Град.

Манифестација има за циљ да промовише туристичке потенцијале планине Козаре, а обухвата спортска и гастро такмичења уз богат забавни програм. Спортска такмичења обухватају екипна такмичења градова и општина Републике Српске у забавним играма. Гастро такмичења обухватају припремање котлића и чорби ученика угоститељских школа, извиђачких одреда и планинарских друштава, те припремање ловачког котлића ловачких удружења.

Првог дана манифестације, односно 01.02.2020. одржаће се планинарски марш у организацији Клуба екстремних спортова "Албатрос", као и такмичење у скијању за ученике основних и средњих школа у организацији Планинарско-скијашког друштва Љубијски рудар", а у зависности од временских прилика. Централна манифестација одржаће се 02.02.2020. године са почетком у 11 часова.