latinica  ћирилица
23/01/2020 |  13:55 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Кирјос и Надал лако до трећег кола (ВИДЕО)

Четврти дан првог Грен слем турнира у Аустралији није донио већа изненађења. Пролаз у треће коло лако је изборио први тенисер свијета Рафаел Надал.
Рафаел Надал (фото: twitter.com/australianopen) -
Рафаел Надал (фото: twitter.com/australianopen)

Аустралијски тенисер Ник Кирјос пласирао се у треће коло Аустралијан Опена, пошто је побиједио Француза Жила Симона са 3:1 (6:2, 6:4, 4:6, 7:5).

Његов противник у сљедећем колу биће Рус Карен Хачанов, који је у пет сетова савладао Микаела Имера из Шведске.

Кирјос је и у овом мечу имао шоу, имитирајући Рафаела Надала, са којим би ускоро могао имати дуел.

Први тенисер планете Рафаел Надал одиграо је три сета са Диегом Шварцманом из Аргентине, а кључан је био други, који је Шпанац добио у тајбрејку, 6:4, 7:6 (4), 6:1. Меч је трајао два часа и 34 минута, а наредни ривал Надала је његов земљак Карено Буста.

Гаел Монфилс савладао је најстаријег учесника турнира Хрвата Иву Карловића у четири сета. По сетовима је било 4:6, 7:6 (8), 6:4, 7:5. Меч је трајао нешто више од два и по часа, а и поред тога што је Карловић одсервирао 17 асова, Француз је прилично мирно привео меч крају.

Рус Данил Медведев за разлику од првог кола био је сигуран и убједљив. Било је 3:0 (7:5, 6:1, 6:3) против Шпанца Педра Мартинеза.

Овај дан био је прилично миран, када је у питању српски тенис, а права узбуђења се очекују ноћас, када ће на терен Душан Лајовић и Новак Ђоковић.

Румунска тенисерка Симона Халеп пласирала се у треће коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је данас побиједила Британку Харијет Дарт са 2:0 (6:2, 6:4) послије сат времена и 18 минута тениса.

Сљедећа противница Румунке биће побједница дуела Колинс/Путинцева.

Италијанка Камила Ђорђи приредила је изненађење и побиједила 53. тенисерку свијета Рускињу Светлану Кузњецову са 2:0 (6:3, 6:1). Меч је трајао сат времена и четири минута. У сљедећем колу Италијанка ће играти против Анђелик Кербер.