latinica  ћирилица
23/01/2020 |  14:24 ⇒ 14:32 | Аутор: ТАНЈУГ

И други кинески град под карантином; Коронавирус узима маха (ФОТО/ВИДЕО)

Након кинеског града Вухана, који је са својих 11 милиона становника стављен у каратнин због новог смртоносног вируса, и други град ће задесити иста одлука.
Нови вирус у Кини (Фото: Sputnik / Анна Раткогло) -
Нови вирус у Кини (Фото: Sputnik / Анна Раткогло)

До сада је, према најновијим информацијама, од коронавируса, који је почео да се шири Кином, али и околним земљама управо из Вухана, умрло 25 особа, док је скоро 600 заражено. Свјетска здравствена установа данас одлучује да ли ће прогласити свјетску опасност.

Због избијања епидемије кинески град Вухан је у карантину. Обустављени су ваздушни, жељезнички и друмски саобраћај који воде ка том граду, али и из њега. Званичници су становницима савјетовали да не излазе из града, а осталим становницима Кине да у тај регион не путују.

ББЦ јавља да су кинеске власти донијеле одлуку да се и други град Хуанганг стави под карантин, а одлука ће, како тврди британски јавни сервис, бити ускоро и званично саопштена. Тај град налази се шездесетак километара од Вухана и у њему живи око шест милиона људи.

У међувремену научници сумњају да је узрок заразе змија отровница, односно врста кобре, која се са осталим животињама продавала на локалној пијаци, чији су радници први оболили.

Такође, оно због чега највише страхују је да би вирус могао да мутира и још брже да се шири.

Повезане вијести:

Откривен могући извор заразе новим вирусом (ФОТО)