latinica  ћирилица
23/01/2020 |  16:21 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Вишковић-Затлер: Српска прва испуњава обавезе у ЕУ интеграцијама

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са шефом Делегације ЕУ у БиХ и специјалним представником ЕУ у БиХ Јоханом Затлером.
Вишковић - Затлер - Фото: РТРС
Вишковић - ЗатлерФото: РТРС

Вишковић је истакао опредијељеност Републике Српске за европске интеграције те упознао Затлера са Програмом економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. година, који је креиран у складу са препорукама из Мишљења Европске комисије.

Вишковић је поновио да Република Српска прва у БиХ испуњава обавезе када је ријеч о европским интеграцијама и нагласио да ће наставити да активно даје допринос на провођењу активности по питању опредијељености за европски пут уважавајући уставне надлежности у БиХ.

На састанку је разговарано и о реформи јавне управе, инструменту предприступне помоћи (ИПА 3) као и активностима по питању дигитализације пословања, као и предстојећим заједничким састанцима и активностима Владе Републике Српске, Владе Федерације БиХ и Савјета министара, те је истакнуто увјерење да ће на партнерским односима бити настављени започети реформски процеси и реализација пројеката који су од значаја за унапређење пословног амбијента и побољшање стандарда свих грађана, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.