latinica  ћирилица
24/01/2020 |  09:55 ⇒ 11:09 | Аутор: СРНА

Радмановић: Ван европске приче остаје једино БиХ

Члан Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић изјавио је да БиХ остаје једина ван европске, па и НАТО приче и да ће наредних 30 година бити посебна територија.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Он је оцијенио да ће у току ове године бити отворени преговори о чланству у ЕУ са Албанијом и Сјеверном Македонијом и да ће онда једино БиХ остати ван европске приче.

- Остаје то да сви причамо како ћемо у Европу, а нико ништа озбиљно не ради - рекао је Радмановић за сарајевско "Ослобођење".

Према његовим ријечима, сви из Европе причају како хоће да прихвате БиХ, а ништа не раде, јер се и њима свиђа овако.

- Тврдим да смо направили озбиљније искораке од странаца који нам као помажу - рекао је Радмановић и нагласио да у БиХ нема снаге да се каже странцима "да се макну".

Радмановић не вјерује да ће БиХ за пет година бити у НАТО-у, јер није ни у Акционом плану за чланство /МАП/.

Он напомиње да је свима јасно да трећина становништва и половина територије БиХ неће у НАТО, док се ни Алијанси не жури.

Говорећи о кадровским питањима, Радмановић, који је и потпредсједник СНСД-а, истиче да не вјерује да ће се одустати од тога да министар за избјеглице и расељена лица у Савјету министара буде Млађен Божовић.

Он напомиње да постоје услови и за мјесто потпредсједника Федерације БиХ, јер у СДА тврде да СНСД тражи ту позицију због могућности блокада одређених процеса.

Радмановић каже да је једино СНСД заинтересован да се формира власт, јер су други већ у власти. "Само они могу блокирати јер њих не занима промјена", додао је он.

Он каже да формирање власти у ФБиХ блокирају СДА и ХДЗ јер не могу да се договоре.