latinica  ћирилица
24/01/2020 |  10:28 ⇒ 10:41 | Аутор: СРНА

Линта: Изетбеговић поново стао у заштиту ратних злочинаца

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оцијенио је данас као најбезочнију лаж изјаву предсједника СДА Бакира Изетбеговића да није било масовних злочина над Србима у протеклом рату и да је број страдалих Срба укупно мањи од броја страдалих Бошњака у једном дану у Сребреници.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

- Изетбеговић је овом изјавом по ко зна који пут пљунуо на бројне српске жртве и стао у заштиту ратних злочинаца из реда бошњачког народа - истакао је Линта.

Он је указао да је јасно да је циљ Изетбеговића и бошњачке стране да негирањем масовних и организованих злочина над српским народом оправдају лажне митове о Србима као агресорима и злочинцима и тобоже почињеном геноциду у Сребреници, саопштено је из Савеза Срба из региона, чији је Линта предсједник.

- Изетбеговић провидно и неуспјешно покушава сталним понављањем лажи и измишљотина да Бошњаке представи као жртве српске агресије који су тобоже водили ослободилачки рат - истакао је Линта.

Он је подсјетио да бројне чињенице недвомислено показују да је главни кривац за рат био Алија Изетбеговић који је одбио било какав договор са Србима и био спреман да жртвује мир за стварање унитарне и независне БиХ.

Линта је истакао да се не може очекивати ништа добро од Бакира Изетбеговића који показује отворени шовинизам и мржњу према Србији, Србима и свему што је српско.

Он је напоменуо да Изетбеговић штити бошњачке команданте који су одговорни за бројне организоване и масовне злочине над српским народом у БиХ, при чему Тужилаштво и Суд БиХ не чине готово ништа да се процесуирају ратни злочини над Србима.

Према ријечима Линте, то потврђује чињеницу да је ријеч о етнички мотивисаним институцијма које су у функцији антисрпске бошњачке политике, а не задовољења правде за све жртве.

Он је нагласио да је због тога важно да Тужилаштво Србије за ратне злочине, у складу са својим законским овлашћењима, почне да подиже оптужнице против наредбодаваца и починилаца ратних злочина над Србима у БиХ.

- Сваки Бошњак који говори да је Србија тобоже извршила агресију на БиХ, да је учестовала у чињењу непостојећег геноцида у Сребреници и који не поштује њен територијални интегритет потврђује да води или заступа непријатељску политику - поручио је Линта.