latinica  ћирилица
24/01/2020 |  12:38 | Аутор: СРНА

Додик честитао предсједнику Кине наступајућу кинеску Нову годину

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Кине Си Ђипингу поводом наступајуће кинеске Нове године са жељом да она донесе мир, просперитет и благостање пријатељском кинеском народу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- У складу са лунарним календаром, година која је пред нама требало би да нам отвори нове могућности, донесе просперитет и подари мудрост и виталност. Уз најбоље жеље за мир и благостање пријатељског кинеског народа, примите изразе мог дубоког поштовања - поручио је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да веома цијени напоре које кинески предсједник улаже на промоцији мира и сарадње у свијету, као и његову досљедну политику немијешања у унутрашња питања других земаља.

- Користим ову прилику да Вам захвалим на подршци коју пружате БиХ и да поновим подршку Вашој иницијативи "Појас и пут" која нам пружа бројне могућности унапређења наших односа на свим пољима - истакао је Додик.

Он је навео да ће предстојећи Самит иницијативе Кина плус 17 земаља централне и источне Европе, који ће бити одржан у Пекингу 15. и 16. априла, бити сјајна прилика да се додатно конкретизује сарадња Кине и БиХ, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Дочек кинеске Нове године нема фиксни датум, већ варира и ове године почиње 25. јануара, а прославом се обиљежава крај зиме и почетак прољећа.