latinica  ћирилица
24/01/2020 |  17:40 ⇒ 27/01/2020 | 12:41 | Аутор: РТРС

Радојичић: Београд партнер Међународном сајму туризма у Бањалуци

Градоначелник Београда Зоран Радојичић састао се у Старом двору са директором Представништва Републике Српске Млађеном Цицовићем поводом Међународног сајма туризма у Бањалуци.
Београд: Зоран Радојичић - Фото: РТРС
Београд: Зоран РадојичићФото: РТРС

Градоначелник Београда прихватио је позив Града Бањалуке да Београд буде овогодишњи партнер овој манифестацији која се по други пут одржава 3. и 4. априла у Спортској дворани Центар. Састанку је присуствовао директор ТОБ-а Миодраг Поповић.

Радојичић је истакао да му је велика част што је Београд овогодишњи партнер, јер је ово велика прилика да два побратимљена града јачају међусобну туристичку сарадњу, али и сарадњу у другим областима.

- Ова манифестација је одлична прилика за сарадњу Београда и Бањалуке у области туризма о којој сам више пута током сусрета са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем разговарао. Битно нам је да нашим сународницима са друге стране Дрине пружимо подршку у организацији великих догађаја од међународног значаја, какав је овај сајам - рекао је Радојичић, истичући да је ово сјајна прилика да се сви посетиоци упознају са туристичком понудом Београда.

Цицовић је поручио да се ове године очекује знатно већи број учесника, што према његовим речима не чуди, јер се овај сајам позиционарао међу најважнијим туристичким манифестацијама у Републици Српској који у свим елементима задовољава стандарде модерне европске туристичке индустрије.

- Ове године очекујемо већи број учесника, разноврснију туристичку понуду, велике сајамске попусте за летовање, из регије и земаља ЕУ - поручио је директор Представништва Републике Српске Млађен Цицовић.

Радојичић и Цицовић су сагласни да је за оба града туризам једна од најперспективнијих грана, с обзиром да Београд годишње посети преко милион туриста, док је Бањалука од отварања нових авио-линија из Европе према њој постала све примамљивија туристичка понуда.

Како у Бањалуци живи више од 200.000 људи, а на овом простору гравитира око пола милиона, свакако да је туристичким радницима, поред оног великог у Београду, потребан и овај сајам туризма у Бањалуци, као још једно место за размену информација, понуда и презентацију туристичких производа.