latinica  ћирилица
24/01/2020 |  21:46 ⇒ 21:46 | Аутор: Б92

Рукомет: Хрвати у посљедњој секунди шокирали Норвешку за финале ЕП!

Хрватска мушка рукометна репрезентација пласирала се у велико финале Европског првенства у Стокхолму.

Изабраници Лина Червара успјели су да поразе селекцију Норвешке послије чак четири продужетка (29:28), чиме су Скандинавцима нанијели први пораз на континенталном првенству.

Ово је био двобој тимова који су можда показали највише у такмичењу до сада, а меч је ријешен тек послије четири продужетка.

Хрвати су водили већи дио регуларног тока меча, док су Норвежани диктирали темпо и преузели предност у додатних 20 минута.

Скандинавци су били врло близу побједе, али Домагој Дувњак је био прецизан у посљедњим секундама другог продужетка поготком са седам метара.

Треће проширење је такође завршено и чинило се да ће епилог бити исти у четвртом. Међутим, практично у посљедњој секунди Муса постиже погодак и води свој тим до финала, гдје ће играти против бољег у мечу између Шпаније и Словеније.

У побједничком тиму најбољи играч на терену био је Домагој Дувњак са осам голова, шест је додао Марино Марић, четири Златко Хорват, а три Лука Степанчић.

Код Норвежана, Сандер Сагосен је био двоцифрен са 10 голова, а пратили су га Магнус Гулеруд, Горан Јоханесен и Еивинд Танген са по четири гола.

У другом полуфиналу састају се Шпанија и Словенија, док ће финале и меч за треће мјесто бити у недјељу.