latinica  ћирилица
25/01/2020 |  09:05 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Изградња граничног прелаза Братољуб почиње у фебруару

Изградња граничног прелаза код моста "Братољуб", који повезује БиХ и Србију, требало би да почне у фебруару, речено је у Управи за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ.
Мост Братољуб - Фото: РТРС
Мост БратољубФото: РТРС

У УИО су рекли Гласу Српске да је посао добила фирма "Еником градња" из Зворника и да је уговор са одабраним понуђачем на путу ка Правобранилаштву БиХ.

- Извођач би у другој половини фебруара требало да почне са радовима. Укупна вриједност пројекта је 14,5 милиона КМ. Тендер смо давно завршили, али нисмо могли даље, јер смо имали само 7,5 милиона КМ - навели су из УИО.

У тендерској документацији за изградњу граничног прелаза наведено је да је рок за завршетак радова 350 календарских дана, рачунајући од дана увођења у посао, а изведени радови, како је наведено, морају бити урађени у складу са највишим професионалним стандардима.

УИО је почетком прошле године добила шест понуда за изградњу граничног прелаза између Братунца и Љубовије, али је недостатак новца на одређено вријеме прекинуо конкурсну процедуру, те није било услова да се са најповољнијим понуђачем потпише уговор.

Ситуација се промијенила када је крајем прошле године нови сазив Савјета министара одобрио потребна додатна средства за градњу граничног прелаза.

Изградња моста "Братољуб", у дужини од 227 метара, трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је око 13 милиона евра, али због непостојања граничног прелаза још није у функцији.