latinica  ћирилица
25/01/2020 |  10:23 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

Додик: "Политика" - свједок историје више од једног вијека

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је главном и одговорном уреднику "Политике" Жарку Ракићу, редакцији и свим запосленим 116. рођендан са жељом да овај медиј још дуго буде стуб српског новинарства и институција српског народа.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је нагласио да је "Политика" свих ових година била незаобилазни хроничар и омиљени пријатељ свих у Републици Српској и добром дијелу БиХ.

- Ви сте већ више од једног вијека свједоци историје кроз коју пролази српски народ ма гдје он живио. Одликује вас професионалност, истина, објективност и актуелност и желим вам да тако и наставите - истиче се у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ пожелио је да запослени у "Политици" још дуго раде на добробит српског народа, те да остану вјерни патриотизму, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Још једном примите моје искрене честитке за велики јубилеј који обиљежавате - нагласио је Додик.

Најстарији дневни лист на Балкану "Политика" сутра слави 116. рођендан. Овај лист покренуо је Владислав Рибникар 1904. године у Београду, а данас се сматра једном од националних институција у Србији.