latinica  ћирилица
25/01/2020 |  16:51 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Скуп подршке посланицима испред СП: Зауставити цијепање странке (ФОТО)

Скуп подршке Клубу посланика Социјалистичке партије у НСРС одржан је испред просторија партије у Бањалуци у организацији чланова и симпатизера СП из највећег града Српске.
СП Републике Српске - Фото: РТРС
СП Републике СрпскеФото: РТРС

Организатори скупа позвали су и предсједника странке Петра Ђокића да им се обрати и јавно образложи последња дешавања у СП, али лидер Социјалиста није дошао на скуп.

Окупљенима су се обратили посланици Горан Селак и Андреа Дорић, као и предсједник регионалног одбора СП Крајина Миленко Савановић, који су позвали на јединство и на даљи рад на јачању Социјалистичке партије.

- Хвала вам што сте организовали овај скуп и изразили подршку народним посланицима. Жао ми је што Петар Ђокић није имао храбрости да дође овдје пред нашу кући и да вам објасни зашто руши Бањалуку. Иде се дотле да покушава да стане на пут неким важним пројектима за развој Бањалуке, али неће успјети, јер без обзира шта се десило, ми ћемо наставити да градимо и развијамо нашу Бањалуку, нашу Крајину и нашу Републику Српску. Мјесесцима упозоравамо на афере и поступке неких начих чланова, међу којима је и Ђокић. Он није одговарао на позиве. Рекли смо му да стане, да се окружио полтронима и неспособним људима, али он није хтио да слуша ни Бањалуку ни Крајину. Он се и даље бави слањима лажних саопштења, сплеткама и подметањима. Али није он Социјалистичка партија, ми смо Социјалистика партија. Социјалистичка партија су људи - рекао је Селак.

Он је позвао на јединство и разум, наводећи да социјалисте нико не развија, осим, како је рекао, Ђокић својим нестатутарним одлукама.

- Али то му неће поћи за руком. Хвала вам још једном на подршци и настављамо даље да се залажемо за јединство, раст и јачање, без обзира коме то сметало - поручио је Селак.

Фото: РТРС

Предсједник Регије Крајина - Изборна јединица 3 и члан Главног и Извршног одбора СП Миленко Савановић истакао је да су социјалисти данас дигли глас против самовоље предсједника и цијепања странке и да су показали да су за јединство, рад и резултате.

- Упозоравао сам на сједницама партијских органа на лоше ствари и проблеме који су углед партије довели на ниске гране. Заједно смо упозоравали Ђокића да је и он један од оних који гријеше и због којих партија трпи штету, а он је на то одговорио још већом самовољом и одлукама које немају упориште у статуту партије. Ђокић је тај који злоупотребљава органе партије и часне чланове Главног одбора. А сви који стоје уз носиоца негативних појава су у суштини против програмских начела конгресних докумената Социјалистичке партије - истакао је Савановић.

Фото: РТРС

Народни посланик Андреа Дорић поручила је је несхватљиво да некоме смета раст и развој Социјалистичке партије, што је управо оно за шта се залажу и посланици и Градски одбор Бањалука.

- Не можемо подржати самовољу и не можемо прихватити да је Социјалистичка партија приватно власништво једног човјека. Нећемо да наш рад и наши резултати буду покриће за било чије нечасне радње. Знамо да имамо подршку чланова и истрајаћемо на јединству и даљем јачању - поручила је Дорићева.