latinica  ћирилица
26/01/2020 |  11:49 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

Добој: Појединим члановима СП није дозвољен улаз

Сједница Главног одбора Социјалистичке партије биће одржана данас у Добоју. У току је сједница Извршног одбора.
Добој - Социјалисти - Фото: РТРС
Добој - СоцијалистиФото: РТРС

Сједница ГО се одржава након што је из Социјалистичке партије предсједник Петар Ђокић искључио предсједника Градског одбора у Бањалуци Горана Селака, шефа Клуба посланика у Народној скупштини Максима Скоку и бившег министра Миленка Савановића.

Из извора из СП сазнајемо да Селак, Скоко и Савановић присуствују сједници Извршног одбора, након које би требало да почне сједница Главног одбора.

Како јавља новинар РТРС-а, сједница ГО већ касни пола сата, а на улазу у салу и даље је гужва због присуства незадовољних чланова којима није дозвољено да уђу.

Жељко Грбић, секретар ГО СП Бањалука, изразио је неслагање због тога. Он и остали незадовољни чланови траже поштовање Статута странке и тврде да Селак, Скоко и Савановић нису искључени.

Ратко Јокић каже да му није дозвољено да присуствује Главном одбору. Он је окупљенима испред сале гдје би требало да буде одржана сједница рекао да, према Статуту партије, има право да присуствује сједници.

Подсјећамо, након Ђокићеве одлуке о искључењу, чланови партије који јој се противе, одржали су испред страначких просторија у Бањалуци скуп подршке искљученим члановима.

Уизјави за РТРС, Ђокић је рекао да тај скуп није организовала странка, и да су, приликом његовог сазивања, злоупотријебљени лични подаци чланова.

- Њихов покушај дестабилизације партије није и неће успјети - рекао је Ђокић.