latinica  ћирилица
26/01/2020 |  20:19 | Аутор: РТРС

"Захтјев за Ђокићеву смјену и даље актуелан"

Без обзира на унутарпартијска дешавања, захтјев за смјену министра рударства и енергетике у Влади РС Петра Ђокића, упућен је премијеру Радовану Вишковићу а посланици Социјалистичје партије су јединствени у ставу да Ђокић заслужује смјену.
Андреа Дорић - Фото: РТРС
Андреа ДорићФото: РТРС

Народни посланици Ристо Марић и Андреа Дорић потврдили су да никаква дешавања у партији не утичу на одлуку клуба посланика да од премијера траже смјену Ђокића, за шта постоји и више него довољно разлога и аргумената.

- Иза захтјева за смјену министра Петра Ђокића посланици СП стоје јединствено. Од премијера Радована Вишковића очекујемо наредне кораке и увјерени смо да ће Влада Републике Српске повући најбоље могуће потезе да заштитити интересе Републике Српске, али и да утврди одговорност министра - каже народни посланик Ристо Марић.

Народни посланик Андреа Дорић истиче да су посланици очекивали да ће Петар Ђокић ставити своје интересе изнад свих других, али да нису очекивали да ће у оволико мјери показати страх и панику од губљена функција.

- Одлуку да тражимо смјену министра Ђокића нисмо донијели без разлога и наравно да остајемо јединствени. Данас је министар Ђокић у улози предсједника партије нападао и вријеђао народне посланике иако нисмо били ни присутни на сједници, што довољно говори о страху од губљена позиција. Настављамо даље, сложно и јединствено – каже Дорићева.