latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:23 ⇒ 16:47 | Аутор: klix.ba

Авганистан негирао да је пао путнички авион, ријеч је о војном чији су пилоти погинули

Авганистанска авиокомпанија Ариана Аирлинес негирала је да се њен авион са 83 путника срушио у источној Газни провинцији, како су првобитно објавили бројни свјетски медији.

- Десио се пад авиона, али то није авион који припада Ариани. Два наша авиона која су данас летјела од Херата до Кабула те од Херата до Делхија сигурно су слетјела - рекао је директор авганитансте авиокомпаније.

Поред бројних медија и три висока авганистанска владина званичника истакли су да се Боинг који припада компанији Ариана Аирлинес срушио у дистрикту Дех Иак, југозападно од Кабула.

Авганистански медији извијестили су да је авион пао данас око 1:15 сати према локалном времену када га је захватила ватра услијед техничких разлога. Према извјештајима, припадници талибана налазили су се на мјесту авионске несреће и покушавали су угасити пожар.

ЦБС сада извјештава да је ријеч о војном авиону те да су беживотна тијела два пилота пронађена на мјесту несреће те да је авион у потпуности уништен, што је потврдио портпарол гувернера повинције Газни, Ариф Нори. Још није познато коме је припадао авион.

Хитне службе су послане на мјесто несреће, али чињеница да се авион срушио на територији под контролом талибана, могао би бити отежан приступ олупини, рекао је Нори.

Авганистанска управа за цивилно ваздухопловство такође је навела у свом посту на Фејсбуку да није примила никакве извјештаје о паду путничког авиона, повећавајући могућност да се срушио војни или теретни авион.