latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:54 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

СП осуђује покушај да се спријечи одржавање сједнице ГО у Добоју

Социјалистичка партија најоштрије осуђује јучерашњи насилни покушај да се спријечи одржавање сједнице Главног одбора у Добоју, на којој су из партије искључени Максим Скоко, Горан Селак и Миленко Савановић због грубог кршења Статута странке и наношења велике штете партији, њеним органима и нашем чланству.
Социјалистичка партија - Фото: Facebook
Социјалистичка партијаФото: Facebook

- Јавност мора да зна да су за покушај блокаде и насилан улазак у просторије у којима је припремана сједница одговорни искључени чланови партије, који су координирали групом затворских стражара из КПЗ Туњице покушавајући да застраше чланове Главног одбора - наводи се у саопштењу Социјалистичке партије Српске.

Од Министарства унутрашњих послова СП тражи да се предузму све радње на утврђивању идентитета лица и околности које су довеле до организованог насиља и нарушавања јавног реда и мира у хотелу Парк.

Наводе да је Социјалистичка партија партија која промовише мир, толеренацију и разумијевање, а никако насиље, пријетње и уцјене.

- Одлучно демантујемо покушај спиновања да је јучерашња сједница нелегална, што потврђује легитимитет одлуке о искључењу Скоке, Селака и Савановића са 56 гласова за и само шест гласова против. Социјалистичка партија позива чланство на саборност, јединство и смиреност - наводи се у саопштењу Социјалистичке партије Српске.