latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:07 | Аутор: СРНА

Министар здравља ставио мандат на располагање премијеру Хрватске

Министар здравља Хрватске Милан Кујунџић ставио је данас мандат на располагање премијеру због афере у вези са имовинским картоном и непријављеном имовином.

- Од премијера Андреја Пленковића очекујем да одлуку донесе на основу чињеница, а не медијског линча. Ради се о оркестрираним нападима појединачних интересних група - рекао је Кујунџић на конференцији за новинаре послије састанка са Пленковићем.

Он се извинио због нетачно испуњеног имовинског картона, али је истакао да ништа од његове имовине није сакривено, наводећи да је ријеч о "номотехничким грешкама", преноси хрватски портал "Индекс".

Кујунџић се данас састао са Пленковићем, а један састанак су одржали у суботу, 25. јануара, након чега је из Владе саопштено да у одлукама које слиједе треба показати одговорност и водити рачуна о стабилности Владе и ХДЗ-а.

Кујунџић је раније изјавио да му не пада на памет да поднесе оставку, те најавио да након што одради мандат до краја више неће бити министар.

Афера је настала након што су медији објавили да је Кујунџићева породица крајем прошле године купила још једну кућу у Загребу вриједну 195.000 евра чији је власник његова супруга Татјана, те да у министровом имовинском картону нису видљива средства из којих је могла бити исплаћена та некретнина.

Осим тога, велика прашина дигла се и због још неколико афера у вези са процјенуом вриједности и прикривањем Кујунџићевих некретнина, те нападом на новинарку која је снимала једну од његових кућа.

Жупанијско државно тужилаштво у Загребу провјерава све медијске написе у вези са Кујунџићем