latinica  ћирилица
27/01/2020 |  18:59 ⇒ 19:02 | Аутор: Б92

Звезда славила у Лакташима

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Игокеу у Лакташима са 94:79, у посљедњем мечу 17. кола АБА лиге.
КК Игокеа- Црвена Звезда - Фото: РТРС
КК Игокеа- Црвена ЗвездаФото: РТРС

Изабраници Драгана Шакоте остварили су важан тријумф у борби за пласман у плеј-оф фазу регионалног такмичења.

Црвено-бијели имају скор (11-6) и заузимају трећу позицију на табели, са једним тријумфом више од Морнара, Приморске и Цедевита Олимпије.

Игокеа и Звезда су у дуел ушли расположено што је резултирало ефикасним нападима на обје стране.

Домаћи су успијевали до половине првог квартала да држе егал за фаворизованим противником, међутим, Били Берон са двије тројке, а затим и сјајни алеј-уп Лоренза Брауна за Огњена Добрића доводе свој тим до осјетније предности.

Крајем прве четвртине први пут на паркету послије дуго времена био је и Грк Стратос Перпероглу, који је за кратко вријеме на терену имао један промашај, изгубљену лопту и "примљену" блокаду од Ђорђа Гагића и дефинитивно ће му бити потребно вријеме да се врати у прави ритам.

Другу четвртину гости су отворили одлично, а вођство су увећали Гист и Пантер, са новим тројкама.

Звезда је своју предност одржавала, а крај првог полувремена обиљежила су слободна бацања, са којима су се обје екипе мучиле до одласка на одмор (Игокеа 13/19, Звезда 4/10).

Чинило се да ће црвено-бијели са највећом предношћу од +14 отићи на велику паузу, али је у посљедњој секунди тројку погодио Мајкл Грин – 37:48.

Гости из Београда наставили су и у другом полувремену да повећавају предност, а Игокеи посао је био додатно отежан Гагићевим 5. фаулом, односно Талићевом повредом.

Црвено-бијели су у једном тренутку имали и +19, али је Игокеа у завршници успјела да колико-толико смањи резултат за коначних – 79:94.

Актуелне шампионе је до тријумфа предводио Лорензо Браун са дабл-дабл учинком. Сјајни амерички плејмејкер је меч завршио са 14 поена, 10 асистенција и шест скокова.

Исто поена као и он постигли су још Били Берон и Владимир Штимац, док је најефикаснији појединац био Џејмс Гист са 17 поена.

Код Игокее најбољи је био Мајкл Грин и Сава Лешић са по 16, док је Рашад Вон додао 14 поена.

У наредном колу Звезду очекује дерби са Партизаном, док Игокеа гостује подгоричкој Будућности.

Игокеа: Еванс, Симеуновић, Талић, Лешић, Николић, Грин, Вон, Илић, Кочић, Гагић, Вулић

Црвена звезда: Кузмић, Пантер, Браун, Перпероглу, Давидовац, Берон, Добрић, Гист, Џенкинс, Симанић, Оџо, Штимац