latinica  ћирилица
28/01/2020 |  14:37 ⇒ 14:43 | Аутор: banjaluka.net

"Вукановићу ништа није свето јер нема поштовања ни према коме"

Дуго и јако ће одзвањати Херцеговином, али и Републиком Српском, поучне ријечи игуманије Павле упућене народном посланику Небојши Вукановићу који је злоупотребио посјету премијера Радована Вишковића селу Мркоњићи, родном мјесту Светог Василија Острошког, покушавајући га испровоцирати питањима која можда имају смисла само у Вукановићевој перцепцији стварости, пише у коментару објављеном на порталу banjaluka.net.
Игуманија Павла - Фото: РТРС
Игуманија ПавлаФото: РТРС

- Овдје смо у духовном центру и треба водити рачуна какава се питања овдје постављају. Питања домена политике постављајте на другом мјесту - рекла је благим гласом игуманија Павла али довољно снажним да се бар на тренутак сваки нормалан човјек замисли над својим поступцима.

Овај портал наводи да Вукановић има имало пристојности и поштовања прво према себи као посланик, шта ли је већ, он не би себи могао дозволити да на таквом светишту изиграва некаквог новинара на задатку или са неким посебним циљем.

Вукановић је, наводе, најблаже речено злоупотребио стрпљење и коректност свих других људи који су били ту присутни те покушао изнервирати, провоцирати премијера Вишковића.

- Тешко је вербализовати шта је Вукановић уствари покушавао, јер то нема везе ни са странком, политичким активизмом или неким другим ангажманом - истакнуто је у коментару овог портала.

Вукановић је, кажу, прешао све границе пристојности, њему ништа није свето нити битно те нема поштовања ни према коме.

- Премијер је са друге стране је као одговоран и пристојан човјек пажљиво саслушао "новинара" Вукановића и одговорао му на сва питања док игуманија Павла није прекинула Вукановићево вербално дивљање те му сталожено очитала лекцију из пристојности и објаснила му да родно мјесто Василија Острошког није прави амбијент за његове перформансе и прављење јутјуб урадака - рекли су у овом тексту.

Поручују - Нека му опрости и Свети Василије Острошки јер Вукановић очигледно више не зна шта чини и куда би окренуо сам са собом.

Повезане вијести:

Вукановић провоцирао Вишковића - Игуманија: Светиње нису мјесто за политичке обрачуне (ВИДЕО)