latinica  ћирилица
28/01/2020 |  16:51 | Аутор: СРНА

Јанковић: Одбачена жалба на притвор Дарку Голићу

Основни суд у Бањалуци одбио је жалбу на одлуку о притвору љекару Дарку Голићу, који је осумњичен за кривично дјело обљуба над немоћним лицем, рекао је Срни његов адвокат Јевто Јанковић.
Јевто Јанковић (фото: capital.ba) -
Јевто Јанковић (фото: capital.ba)

Јанковић је рекао да је такву одлуку донијело Кривично вијеће Основног суда Бањалука у којем, како тврди, "један човјек није смио бити".

Према његовим ријечима, рјешење је формално донесено у тужилаштву и у суду, а реално "на трећем мјесту".

- Ово је правно неосновано, неистинито, а више од тога ван сваког разума. Позивам јавнио да сви свједоци оду сами у тужилаштво и кажу шта хоће. Према нашим информацијама, рећи ће истину, а та истина нама одговара. А ту су материјални докази. Да буде још горе, замислите да правосудни органи знају више него тамо гдје је човјек радио 35 година, од чега је 16 био директор - каже Јанковић.

Јанковић се жалио на притвор, сматрајући да нема основане сумње да је Голић починио дјело, као ни доказа да ће ометати истрагу.

Начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење Универзитетског клиничког центра Републике Српске Дарко Голић ухапшен је 20. јануара због сумње да је починио обљубу над тридесетшестогодишњим мушкарцем који је био хоспитализован у Универзитетском клиничком центру.

Голићу је једномјесечни притвор одредио Основни суд у Бањалуци због бојазни од утицаја на свједоке и понављања кривичног дјела.