latinica  ћирилица
06/02/2020 |  14:04 | Аутор: СРНА

Троје ухапшено због пребацивања миграната из Бихаћа у Козарску Дубицу

Припадници Полицијске управе Приједор ухапсили су три лица која су као организована група у више наврата извршила илегалан транспорт и кријумчарење миграната са подручја Бихаћа у Козарску Дубицу.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

У полицијској акцији спречавања кријумчарења миграната кодног назива "Египат" ухапшена су лица чији су иницијали А.Б. из Босанског Петровца, А.Д. из Бихаћа и држављанин Египта А.Г. са привременим боравком у Бихаћу, саопштено је данас из Полицијске управе Приједор.

Током ноћи у уторак 4. фебруара на подручју Доње Градине пронађено је 15 држављана Египта које је лице А.Б. возилом "мерцедес вито" дан раније око 19.00 часова довезло из Бихаћа.

Контролом возила пронађени су гумени чамац са припадајућом опремом и други предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

У Бихаћу је извршен претрес просторија које привремено користи лице А.Г. гдје су, такође, пронађени и привремено одузети одређени предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ наложио је да се против лица А.Б. и А.Д. овом тужилаштву у редовној процедури поднесе извјештај за кривично дјело организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната у вези са кријумчарењем људи, док је А.Г. уз извјештај о извршеном кривичном дјелу јуче предато у надлежност Тужилаштва БиХ.

Акцију "Египат" на подручју Козарске Дубице реализовали су полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дрогу Полицијске управе Приједор и Полицијске станице Козарска Дубица у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет у периоду од 31. јануара до 4. фебруара.