latinica  ћирилица
09/02/2020 |  08:31 | Аутор: СРНА

Опрезно због поледице

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је због ниске температуре ваздуха могућа поледица, посебно на дионицама у планинским крајевима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

У котлинама и дуж ријечних токова магла мјестимично смањује видљивост, а на појединим дионицама учестали су одрони.

Возачима се савјетује максимално опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путевима на којима се изводе санациони радови.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ због извођења неопходних радова код мјеста Потоци на магистралном путу Јабланица-Мостар до 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

До пповремених обустава саобраћаја, уз петнаестоминутно пропуштање возила, долази и због санације магистралног пута Јајце-Црна Ријека. Послије 16.00 часова на овој дионици саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута. И даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.