latinica  ћирилица
09/02/2020 |  15:24 ⇒ 18:39 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд никога не руши

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да Србија никога не руши и да жели добре односе са Црном Гором, али да неће допустити да јој "запуше уста".
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs) -
Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

- Србија жели добре односе са Црном Гором, нигде никога не рушимо, али нећете нам запушити уста и рећи да немамо право да питамо за положај српског народа и наших светиња у тој земљи - рекао је Вучић, коментаришући изјаву министра одбране Црне Горе Предрага Бошковића да је Србија одговорна за све што се дешава у Црној Гори.

Вучић је нагласио и да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти мора да одговори шта подразумијева под реципроцитетом за који каже да ће бити успостављен, а укинуте таксе на српску робу.

- Ако говоримо о реципроцитету поставља се прво питање првих шест од 15 тачака Бриселског споразума, које се тичу Заједнице српских општина - рекао је Вучић, те оцијенио да је увијек добро да постоји дијалог.

За дијалог Београда и Приштине, Вучић је рекао да је свако рјешење које буде долазило споља или од Албанаца тешко за Србију, јер ће се тицати оваквог или онаквог признања косовске независности.

- Зато морамо да пронађемо форму нормализације која би ишла без тога. Или ће понудити нешто добро Србима, у шта не верујем. Остаје да се види како ће то тећи - истакао је Вучић.

Вучић је истакао и да очекује да ће током сусрета са њемачким канцеларом Ангелом Меркел бити ријечи о методологији разговора о рјешавању косовског питања, а не о неком плану за рјешење косовског питања, како се то спекулише у медијима.